Oops...
Slider with alias oostkerk-2 not found.

Zaterdag 24 november 2018

Op deze dag gaat de Oostkerk in Middelburg over in het beheer van de Stichting Monumenten Bezit – een bijzondere en feestelijke gebeurtenis die luister wordt bijgezet door de Nederlandse Bachvereniging. Artistiek leider Shunske Sato heeft voor deze gelegenheid een speciaal programma samengesteld met twee kwartetten en triosonates van Johann Joachim Quantz, Nicola Porpora, Carl Philipp Emanuel Bach en Antonio Vivaldi. Het concert wordt afgesloten met Sonata sopra il Soggetto Reale uit Johann Sebastian Bachs Musikalisches Opfer, eenzelfde soort werk als het alom bekende Kunst der Fuge.

Slechts € 25,- inclusief koffie/thee en een glaasje bubbels!
b4b697d0f1996e99069eee2d8ced1e10_f5030

De Nederlandse Bachvereniging

De Nederlands Bachvereniging werd opgericht in 1921 om Bachs Matthäus-Passion uit te voeren in de Grote Kerk in Naarden, als tegenhanger van Willem Mengelbergs uitvoeringen in het Amsterdamse Concertgebouw. Door de jaren heen groeiden ze uit tot een toonaangevend ensemble met een flexibele kern. Nog steeds voeren ze jaarlijks de Matthäus-Passion uit en geven ze per seizoen zo’n zeventig concerten in binnen- en buitenland.

Dichter bij Bach

Al meer dan 90 jaar proberen ze dichter bij Bach te komen. Ze zijn ontstaan uit vernieuwingsdrang, en hechten nog steeds sterk aan innovatie. Zo begonnen ze in 2013 met All of Bach – het uitvoeren en opnemen van alle werken van Bach. In de Oostkerk heeft de Bachvereniging de cantates Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit ‘actus tragicus’ (BWV 106), Aus der Tiefen rufe ichHerr, zu dir (BWV 131) en Der Herr denket an uns (BWV 196) opgenomen. Deze opnames zijn terug te vinden op allofbach.com!

Nederlandse-20Bachvereniging-20-20Feestcantates-20van-20Bach-20-28Wouter-20Jansen-29-1024x683