• Dit evenement is voorbij.

Bachs brouwerij (matinee)

oktober 9 | 14:30

Er is ook een concert om 20.00 uur

De Nederlandse Bachvereniging is terug in De Oostkerk met een feestelijk programma:
Van de orgelbank naar de barkruk

Geen familie zo klinkend als de Bachs: naast Johann Sebastian kennen we nog zo’n vijftig muzikanten en componisten met zijn achternaam. En je moest ze eens horen feesten!

Als belangrijkste kerkmusicus van Leipzig had Bach natuurlijk een uiterst serieuze baan, maar zijn functie, zijn portretten, de vaak knorrige correspondentie en zelfs de overgeleverde composities vertellen maar een stukje van het verhaal. Dit semiscenische concert toont een andere kant van een muzikaal genie, omringd door zijn feestende familieleden en andere vrolijk aards uit zijn tijd. Want wie ook maar een instrument kon vasthouden, grote Bach of klein, liet van zich horen. Feesten begonnen steevast met een koraal, om snel over te gaan op wat er écht toe doet in het leven: bier, wijn, de liefde of zelfs een dode kanarie. In dit vrolijke programma gaat de Nederlandse Bachvereniging van de orgelbank naar de barkruk!

Vrienden van de Oostkerk  / Vrienden van de Zeeuwse Concertzaal € 27,50

In samenwerking met de Zeeuwse Concertzaal

UITVOERENDEN
Nederlandse Bachvereniging
o.l.v. Shunske Sato
Thomas Höft, regie en spel
Griet De Geyter, sopraan
Yosemeh Adjei, alt
Eric Stokloßa, tenor
Julian Habermann, tenor
Dominik Wörner, bas

WERKEN
JOHANN SEBASTIAN BACH
Quodlibet, BWV 524
Vioolsonate in G groot, BWV 1021
JOHANN NICOLAUS BACH
Der Jenaische Wein- und Bierrufer
GEORG PHILIPP TELEMANN
delen uit Trauer-Musik eines kunsterfahrenen Kanarienvogels, TWV 20:37
Liederen uit Musikalische Rüstkammer – een bundel met populaire aria’s uit de Leipziger
Opera van onder meer Telemann, Keiser en Hammerschmidt.

oktober 9