BACHS BROUWERIJ

oktober 9 | 20:00

€29,50

De Nederlandse Bachvereniging is terug in De Oostkerk met een feestelijk programma:
Van de orgelbank naar de barkruk

Geen familie zo klinkend als de Bachs: naast Johann Sebastian kennen we nog zo’n vijftig muzikanten en componisten met zijn achternaam. En je moest ze eens horen feesten!

Als belangrijkste kerkmusicus van Leipzig had Bach natuurlijk een uiterst serieuze baan, maar zijn functie, zijn portretten, de vaak knorrige correspondentie en zelfs de overgeleverde composities vertellen maar een stukje van het verhaal. Dit semiscenische concert toont een andere kant van een muzikaal genie, omringd door zijn feestende familieleden en andere vrolijk aards uit zijn tijd. Want wie ook maar een instrument kon vasthouden, grote Bach of klein, liet van zich horen. Feesten begonnen steevast met een koraal, om snel over te gaan op wat er écht toe doet in het leven: bier, wijn, de liefde of zelfs een dode kanarie. In dit vrolijke programma gaat de Nederlandse Bachvereniging van de orgelbank naar de barkruk!

KAARTEN

Der Jenaische Wein- und Bierrufer

Georg Philipp Telemann
delen uit Trauer-Musik eines kunsterfahrenen Kanarienvogels, TWV 20:37