Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Recurring Event Evenementenreeks: BLOF in de Oostkerk

UITVERKOCHT | BLØF in de Oostkerk

9 april | 15:30 - 17:30

€45

Op 8 en 9 april 2023 komt BLØF naar de Oostkerk.

Bløf keert terug naar de Oostkerk in Middelburg met pasen op zaterdag 8 en zondag 9 april 2023. De band trad al enkele keren vaker op in een uitverkochte kerk. De afgelopen jaren hebben ze weer veel nieuwe hits op genomen die tijdens deze concerten vrijwel zeker voorbijkomen. Op hun recent uitgekomen album Polaroid staan veel van deze nieuwe nummers, die voor de fans geen onbekende zijn. Daarnaast bestaat de band inmiddels al meer dan 30 jaar. Dit 30-jarig jubileum vierden ze vorig jaar op deze data groots in het Ziggo Dome. Het concert in de Oostkerk is een mooi voorproefje op Concert at Sea.

De kaarten zijn 45,00 per stuk en verkrijgbaar via https://tickets.de-drvkkery.nl. De verkoop start donderdag 26 januari om 10.00 uur. Vrienden van de Oostkerk kunnen een dag eerder exclusief al kaarten kopen, hiervoor geldt een maximum van twee tickets per persoon,. Er geldt geen korting voor de vrienden.

 

BLØF 30 jaar: nieuw album Polaroid en Ziggo jubileumconcerten

‘Het ging anders dan we dachten’. Deze openingszin uit BLØF’s ‘Aanzoek zonder ringen’ uit 2006 werd opeens op een onbedoelde manier zeer actueel.

Toen in maart 2020 de coronapandemie uitbrak, was BLØF net begonnen aan een theatertour. Intussen werkte de band aan een nieuw album. Die theatertour werd noodgedwongen afgebroken en ook festivals en evenementen gingen voor lange tijd niet meer door. De band, gewend om jaar in jaar uit veel concerten te spelen, was, zoals zoveel andere bands, behoorlijk uit het veld geslagen.

Maar gelukkig kan een band die niet het podium op mag, altijd nog de studio in. En dat deden ze dan ook. De mannen stortten zich op het maken van een nieuw album.  Met producer Dries Bijlsma en technicus/mixer Huub Reijnders werkte BLØF in verschillende studio’s in Nederland en Duitsland aan wat in eerste instantie een vierluik van EP’s zou worden.

Het eerste deel Polaroid-01 kwam uit in het najaar van 2021, met vijf nummers waaronder de singles ‘Horizon’ en ‘Doe het dan’. Het was de bedoeling dat er in de loop van het volgende jaar nog drie EP’s zouden volgen. Maar gaandeweg bleek dat de band zoveel aanzetten tot nieuwe liedjes had, dat ze nog wel een jaar nodig zouden hebben om dat allemaal af te maken. Dat vonden de mannen te lang duren. Het is inmiddels vijf jaar geleden dat het laatste studio-album Aan (voorjaar 2017) uitkwam. Bovendien bestaat BLØF in 2022 precies 30 jaar. Dat moet natuurlijk groots worden gevierd, met een jubileumconcert en een nieuw album.

Dus werden de plannen opnieuw omgegooid, zoals nogal gebruikelijk was geworden in corona-tijd. De band besloot het album Polaroid af te maken, door de EP aan te vullen met acht extra songs. Nu Nederland weer langzaam van het slot af gaat, is de nieuwe single ‘Bitterzoet’ de eerste aanloop naar de release van Polaroid.

De liedjes op Polaroid gaan over liefde, verlies, rouw, maar vooral ook over een hernieuwd vertrouwen in de toekomst, nieuwe energie en het verlangen weer te gaan doen waar de band goed in is: optreden en muziek maken. Veel van de 13 liedjes zijn geschreven en deels opgenomen in een vanwege de corona-sluiting verlaten hotel op Terschelling: bij zee en strand voelt BLØF zich nog altijd thuis. Als band die niet kon optreden, was het soms moeilijk de eenheid en de hechte onderlinge band te bewaren, maar na een dag spelen en opnemen konden ze die weer hervinden rond de kachel.

Ondanks de locatie waar veel liedjes ontstonden is Polaroid, op de titelsong na, geen plaat geworden waar zee en strand een hoofdrol spelen, maar de melancholie is nooit ver weg. De single ‘Bitterzoet’ gaat over herinneringen die niet alleen maar mooi zijn. Het gaat over gemengde gevoelens, die ook weer samenhangen met de pandemie van de afgelopen twee jaar. Tijd voor bezinning is altijd goed, maar te veel tijd is ook frustrerend, vanwege de onmogelijkheid om te kunnen spelen en het gebrek aan perspectief. Het album Polaroid is dan ook een collage van die tegenstrijdige gevoelens en gedachten.

Bijzonder om te vermelden is dat deze plaat zowel BLØF’s kortste (‘Doe het dan’) als langste nummer ooit bevat: ‘Wonderen zijn welkom’. Sommige zaken lieten zich zeer kernachtig samenvatten en voor andere onderwerpen nam de band uitgebreid de tijd. En dat heeft geresulteerd in een album met 13 songs, dat verschijnt op 8 april en ook verkrijgbaar zal zijn als dubbelaar op gekleurd vinyl.

Door alle aangepaste plannen is Polaroid dan toch gereed het komend voorjaar. Op tijd om samen met de jubileumconcerten (8 en 9 april in Ziggo Dome Amsterdam) een nieuw begin in te luiden. De jubileumshow zal niet alleen de nadruk leggen op 30 jaar BLØF, maar zal ook veel nieuw werk bevatten. Voor de band voelt het heel fijn dat ze dit feest in een jubileumjaar niet mislopen en dat ze de rest van het jaar kunnen spelen en af en toe terugkijken op hun omvangrijke oeuvre. Maar vooral vooruitzien, naar weer kunnen optreden en de fans weer in de ogen kijken als ze staan te spelen.

In de loop van dit jubileumjaar verschijnt er ook nog een nieuwe BLØF-verzamelaar, ook op vinyl. Ook worden de BLØF-archieven opgeschoond en komt niet eerder uitgebracht of onbekend materiaal online. Daarnaast verschijnt dit jaar, in de serie Taalkunstenaars van uitgeverij Nieuw Amsterdam, een bloemlezing van de teksten van Peter Slager, door hemzelf samengesteld en van toelichtingen voorzien.

 

Gegevens

Datum:
9 april
Tijd:
15:30 - 17:30
Serie:
Kosten:
€45
Site:
TICKETS

Locatie

Oostkerk
Oostkerkplein 1
Middelburg, 4331 TL Nederland
+ Google Maps