• Dit event is voorbij.

CD presentatie Sunshine Cleaners

mei 18 | 20:30 - 22:00

€7,50

9 April 2020 is het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer werd geëxecuteerd in kamp Flossenbürg. In de jaren daarvoor, die hij doorbracht in de Nazi gevangenis, schreef hij naast zijn beroemde brieven ook tien gedichten en een aantal gebeden. Zij geven een directie inkijk in de situatie en gemoedstoestand van de Duitse theoloog. De gedichten en gebeden zijn de inspiratie voor het project Bonhoeffer75. Dit landelijke project is opgezet door De Roos Van Culemborg. Deze stichting heeft als doelstelling om beeldende kunst, muziek en literatuur te (doen) stimuleren in de driehoek kerk, cultuur en samenleving, dit in de ruimste zin van het woord.

De Middelburgse Sunshine Cleaners werden bij dit project betrokken. Zij maakten geïnspireerd door de tien zogenaamde gevangenis gedichten van Bonhoeffer tien eigen songs. Deze werden met behulp van gastmuzikanten Broeder Dieleman, Gait Klein Kromhof en Wissem Ziadi opgenomen. Deze samenwerking resulteerde in het album “Silent Voices”, dat een dezer dagen compleet met de Engelse teksten en de Nederlandse vertalingen verschijnt.
Naast het album heeft het trio ook een speciaal programma samengesteld met een combinatie van hun eigen werk en aanverwante songs van anderen. Ook dit programma heet “Silent Voices”.

Sunshine Cleaners zijn:
Jcqueline Heijmans: zang
Sjef Hermans: gitaar, banjo en zang
Geert de Heer: mandoline en dobro

De cd “Silent Voices” wordt op 18 mei om 20.30 gepresenteerd in De Oostkerk in Middelburg.
Kaarten à €7,50 zijn te verkrijgen bij De Drvkkery in Middelburg.

mei 18
€7,50