• Dit event is voorbij.

april 14 | 15:00

Eric Vaarzon Morel

ODE AAN DE SPAANSE GITAAR

Eric gaat voor de ogen en oren van zijn publiek de uitdaging aan om op vijf gitaren tegelijk te gaan spelen, waaronder de Picasso-gitaar, die hij bouwde tijdens het televisieprogramma De Nieuwe Stradivarius bij AVRO/TROS vorig jaar. Eric vertelt anekdotes over deze bijzondere gitaren. Aan alle 5 gitaren kleeft een mooi verhaal. Zoals over de befaamde Gerundino, zijn oude Stradivarius en eerste liefde, die ooit bespeeld werd door Paco Peña. In november 2016 trad Eric met groot succes op in het Apollo Theatre Harlem New York met het Ballet Hispanico. Hij speelde er zijn eigen composities, wat hem een vermelding in de New York Times opleverde.

La guitarra deja llorar a los sueños … De gitaar laat dromen huilen/het snikken der verdoolde zielen ontsnapt uit haar ronde mond/en zoals de tarantula weeft zij een grote ster/om te jagen op zuchten/die drijven op haar donkere houten waterput (Federico García Lorca).

Begin jaren tachtig kwam een Hollandse jongen in het diepste Zuiden van Spanje aan. In het verblindende licht van Andalusië vond hij langs gortdroge paden zijn weg. De stegen en cafés van Sevilla werden zijn thuis, de flamenco zijn taal. Eenmaal terug zag hij de pracht van de bevroren rietkragen aan de Hollandse horizon en wist: ik ben een waterdrager. Ik zal de kurkeiken op de Andalusische vlakte met mijn gitaarmuziek besprenkelen, de jasmijnbomen laten bloeien en de Spaanse warmte mee terug nemen naar mijn land onder de zee.

Eric zijn overgrootvader, grootvader en vader waren allemaal kunstschilders die in Veere woonden.

Kaartverkoop

De kaartverkoop gaat via de www.zeelandtheaters.nl (Schouwburg Middelburg). Klik hier voor de directe link naar de verkoopsite van Zeelandtheaters.

april 14
Website: