Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Laurens de Man (Utrecht)

juli 25 | 12:30

Gratis

Programma

 

Jean-Philippe Rameau (1683-1764)

Drie delen uit “Pygmalion”, Opéra-Ballet (Arr. Claude Balbastre (1724-1799))

– Pantomime

– Air gay pour l’entrée

– Pantomime très vite


Johann Sebastian Bach (1685-1750)

‘Allein Gott in der Höh sei Ehr’:
– Manualiter, BWV 717

– Trio, BWV 676

– Koraal, BWV 715


Louis Marchand (1669-1732)

Uit: Livre d’Orgue I

– Basse de Trompette

– Récit en dialogue

– Dialogue


Guy Bovet (1942)

Salamanca

 

 

Biografie
Laurens de Man (’s-Hertogenbosch, 1993) is een veelzijdig musicus, actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Hij studeerde piano en orgel (twee masters) en bijvak klavecimbel aan het Conservatorium van Amsterdam bij resp. David Kuyken, Jacques van Oortmerssen en Johan Hofmann. Vanaf oktober 2017 zet hij zijn studie voort aan de Berlijnse Universität der Künste bij Leo van Doeselaar (Konzertexamen Orgel).

Laurens won diverse prijzen, o.a. tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag (eerste prijs), bij het Internationaler Klavierwettbewerb “J.S. Bach” in Würzburg en bij de International Martini Organ Competition in Groningen (eerste prijs, publieksprijs en Jan Welmersprijs). In 2018 werd hem de Sweelinck-Mullerprijs toegekend, een stipendium voor veelbelovende jonge organisten. In januari 2019 won hij bij het Felix Mendelssohn Hochschulwettbewerb in Berlijn zowel de prijs voor de beste uitvoering van het opdrachtwerk als de derde prijs.

Opnamen van zijn spel werden meermaals uitgezonden op Radio4 en televisie. Sinds 2012 is hij pianist van het Chimaera Trio, dat veelvuldig optreedt en prijzen won bij de Storioni Ensemblewedstrijd in ’s-Hertogenbosch en het Tristan Keuris Kamermuziekconcours in Amersfoort. Voor dit trio arrangeert Laurens ook regelmatig muziek, van Pachelbel tot Mahler. Sinds januari 2012 is Laurens hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht, waar hij een Bätz-Witte orgel uit 1861 bespeelt. www.laurensdeman.nl

Gegevens

Datum:
juli 25
Tijd:
12:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Website:
https://orgelmuziekmiddelburg.com/oostkerk/

Locatie

Oostkerk
Oostkerkplein 1
Middelburg, 4331 TL Nederland
+ Google Maps

Organisator

Zomerconcerten Oostkerk
Website:
https://orgelmuziekmiddelburg.com/oostkerk/