Lavinia Meijer & DJ Maud Geffray

april 13 | 20:30

lavinia meijer

In 2017 werden harpiste Lavinia Meijer en Franse DJ Maud Geffray (Scratch Massive) aan elkaar gekoppeld door het Franse TV programma Culturebox, waarbij de wereld van de dance werd verbonden aan die van de klassieke muziek.

LAVINIA MEIJER

Lavinia Meijer is al jarenlang een bekende vertolker van de muziek van Philip Glass, de vooraanstaande Amerikaanse minimal music componist die bekend is geworden van o.a. Koyaanisqatsi, Einstein on the Beach, The Photographer, The Hours en zijn Bowie trilogy (waarvan het derde deel Lodger rond de tijd van dit project in mei 2019 in premiere zal gaan). Ze bewerkt regelmatig muziek van deze toonaangevende componist en treedt regelmatig met hem op op podia als divers van Carnegie Hall in New York tot de Melkweg in Amsterdam.

DJ MAUD GEFFRAY

DJ Maud Geffray vormt samen met Sébastien Chenut het even eigenzinnige als succesvolle duo Scratch Massive dat niet alleen over heel Europa, maar ook in Azie en Noord Amerika vaste gast is op grote techno-podia. Ze besloot onlangs ook een eigen pad in te slaan en stond meteen open voor een samenwerking met Lavinia, dit project „A Gentleman’s Honor‟ staat aan de wieg van haar eigen projecten. Maud is opgegroeid met de muziek van Philip Glass en gezamenlijk kozen Lavinia en Maud dan ook om de muziek van Glass als uitgangspunt te gebruiken, met als basis delen uit Einstein on the Beach (Kneeplay 3) en The Photographer (A Gentleman’s Honor).

De unieke talenten van Lavinia Meijer en Maud Geffray maken daarvan hun eigen remix: heel eigen, heel uniek en toch heel herkenbaar. Hun “instrumenten” smelten in de muziek van Philip Glass samen tot een uiterst smaakvolle en spannende symbiose die recht doet aan zowel de originelen als aan de diverse muziekstijlen die elkaar vinden in “A Gentleman’s Honor”.

Kaartverkoop

De kaartverkoop gaat via de www.zeelandtheaters.nl (Schouwburg Middelburg). Klik hier voor de directe link naar de verkoopsite van Zeelandtheaters.

april 13
Website: