Matthäus Passion

maart 29 | 19:30

Matthaus passion

Een avondvullend programma

Om het lustrumjaar (want Dutch Baroque bestaat 5 jaar) op een speciale manier te starten, boog Gerard de Wit zich begin vorig jaar over een boeiend onderwerp. Gerard de Wit: “De onduidelijkheid over Bachs eerste uitvoering van zijn Matthäus Passion en de eerste partituurversies fascineerde me. Ik ben in de bronnen gedoken en stuitte op een recentelijk herontdekte bron daterend na Bachs dood, waarvan ik met grote zekerheid vermoed dat deze direct te linken is aan de allereerste versie (1727/29) van Bachs Matthäus Passion. Deze vondst is hoe dan ook zeer belangrijk, omdat het een historische en wetenschappelijke basis biedt om tot een goede en bruikbare reconstructie te komen. Deze bron werd bij eerdere reconstructiepogingen nooit eerder gebruikt. Die gaat nu tot klinken komen!

Een unieke versie van de Matthäus Passion met voor de meesten Bachs bekendste en mooiste aria: ‘Erbarme Dich, mein Gott’.

Kaartverkoop

De kaartverkoop gaat via de website van Dutch Baroque