• Dit event is voorbij.

augustus 22 | 12:30

Hans-Friedrich Micheelsen (1902-1973)

Präludium

Ralph Vaughan Williams (1872-1958)
Rhosymedre

(uit: Three preludes on Welsh Hymn Tunes)

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Schübler Choräle:

• ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme’, à 2 Clav. et Ped. / Canto fermo in Tenore, BWV 645
  • ‘Wo soll ich fliehen hin’ oder ‘Auf meinen lieben Gott’, à 2 Clav. et Ped., BWV 646
  • ‘Meine Seele erhebet den Herren’, BWV 647
  • ‘Wer nur den lieben Gott lässt walten’, à 2 Clav. et Ped., BWV 648
  • ‘Ach, bleib bei uns, Herr Jesu Christ’, BWV 649
  • ‘Kommst du nun, Jesu, vom Himmel herunter’, BWV 650

Sinfonia, BWV 29/1

‘Wir danken dir, Gott, wir danken dir’

(arrangement Alexandre Guilmant (1837-1911))

Biografie

Matthias Havinga is concertorganist en pianist, hoofdvakdocent orgel aan het Conservatorium van Amsterdam, liturgisch organist van de Oude Kerk Amsterdam en organist-titulair van de Ronde Lutherse of Koepelkerk Amsterdam. Hij studeerde summa cum laude af bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij ook zijn pianodiploma behaalde bij Marcel Baudet. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij kerkmuziek bij Jos van der Kooy en Theo Goedhart.

Matthias won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen en is wereldwijd actief als concertorganist. Hij concerteerde in talloze Europese landen, Rusland, de USA en Zuid-Amerika, en soleerde bij gerenommeerde koren en orkesten als het Nederlands Kamerkoor en het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast geeft hij masterclasses over de hele wereld. Zijn CD’s ‘J.S.Bach-Italian Concertos’, ‘Passacaglia’, ‘Dutch Delight’ en ‘Mendelssohn – Organ Works’, uitgekomen bij Brilliant Classics, werden door pers en publiek lovend ontvangen.

Matthias speelt graag de hele breedte van het orgelrepertoire, van middeleeuwse tot 21e eeuwse muziek en alles daar tussenin. Daarnaast combineert hij het orgel graag met andere musici. Samen met blokfluitiste Hester Groenleer vormt hij een vast duo, dat streeft naar vernieuwende, verrassende programma’s die ondanks ongebruikelijk repertoire toch toegankelijk en gevarieerd zijn.

augustus 22
Evenement Tags: