PopMonument Middelburg | De Oostkerk

juli 16 | 20:00 - 22:00

15 en 16 juli strijkt het festival neer in Zeeland

Na een succesvolle eerste editie van PopMonument in Veere landt het festival opnieuw in de Zeeuwse provincie met ditmaal Middelburg én Veere in de schijnwerpers. Op 15 juli (Veere) en 16 juli (Middelburg) neemt het festival de bezoeker mee op een muzikale reis in en langs monumentale gebouwen, met bijzondere acts, hedendaagse muziek, verhalen en ontmoetingen op historische (onverwachte) locaties. PopMonument Veere/Middelburg wordt georganiseerd in samenwerking met poppodium De Spot en Erfgoed Zeeland.

Op vrijdag 15 juli treden Moss, Absynthe Minded, Jimmy Diamond, Dorian Dumont plays Aphex Twin, Fulco en Aafke Romeijn op in Veere. Op zaterdag 16 juli komen MEROL, The Kik, CUT_ x Phasing Waves, Pitou, Douglas Firs, Bert Dockx, Smudged, Anna-Rose-Clayton, The Visual, INNERWOUD, Kenny Anders, Collective Loom en Corinne Heyrman naar Middelburg. Hiermee is het programma compleet, al hebben we zeker nog wat verrassingen in petto.

Het tijdschema en alle monumentale locaties volgen eind juni.

Kaartverkoop

Voor een dagticket Veere betaal je 26,50 euro en voor Middelburg 32,50 euro. Er zijn ook een beperkt aantal combitickets beschikbaar voor 55,00 euro: https://popmonument.nl/edition/popmonument-veere-middelburg/

CUT_ x Phasing Waves @ Oostkerk

Unieke samenwerking tussen elektronisch duo en hybride lichtinstallatie

16 juli 2022 | 20:00 – 22:00

Amsterdams elektronisch duo CUT_ neemt je mee in een intieme wereld van mislukte liefde en kwetsbaarheid. Daartegenover staan broeierige sensualiteit en rauwe hoekige songs die hun blik op de maatschappij vertolken.  Een intense rit waarin ze je dicht tegen zich aantrekken en zacht in je oor fluisteren om je vervolgens weer de vloer op te slingeren met hypnotiserende beats. Invloeden zijn er van artiesten als Massive Attack, Flume en Jamie XX verpakt in een eigen geluid.

CUT_ gaat speciaal voor PopMonument de unieke samenwerking aan met Phasing Waves van elektronisch muzikant Albert van Abbe en geluidsontwerper Ricky van Broekhoven. Phasing Waves is een hybride AV-instrument en installatie dat een kinetische lichtsculptuur combineert met elektronische klanken. Een flexibele, lichtgevende strik van enkele meters lang creëert magische vormen en patronen in het donker in een interactieve live performance met het publiek.

juli 16
Site: