ZEEVONKEN: Frénk van der Linden & Josephine Rombouts

september 30 | 20:00 - 22:30

Frénk van der Linden & Josephine Rombouts

Literaire reeks ‘Zeevonken’

Op donderdag 30 september sluiten Frénk van der Linden en Josephine Rombouts de literaire serie ‘Zeevonken’ af in de Oostkerk met een tweegesprek.

‘Zeevonken’ is een nieuwe literaire serie in de nazomer van 22 tot en met 30 september waarbij schrijvers en musici hun licht laten schijnen over eb en vloed van het leven; over een wereld die aan komt stormen. ‘Zeevonken’ voltrekt zich in De Oostkerk te Middelburg.

Frénk van der Linden

Frénk van der Linden (1957) geldt als één van de beste interviewers in Nederland. In 2021 schreef hij de roman En altijd maar verlangen. De vader en moeder van journalist Frénk van der Linden wisselden in de veertig jaren die volgde op hun bittere scheiding geen woord meer met elkaar. Toen zij beiden waren overleden, dacht Frénk het boek dicht te kunnen slaan – maar er kwam juist een boek bij. In even innige als indringende brieven legt hij zijn ouders vragen voor die hij (nota bene interviewer) nooit durfde te stellen. Vragen over liefde, haat en onvervulde verlangens.

Josephine Rombouts

Josephine Rombouts (1971) studeerde kunstgeschiedenis en Nederlands. Vijf jaar woonde ze met haar gezin in de Schotse Hooglanden, waar ze op een kasteel werkte. Over Cliffrock Castle schreef ze drie zeer goed ontvangen boeken. Josephine Rombouts is tevens columnist, onder meer voor NRC Handelsblad.

september 30
Site: