• Dit evenement is voorbij.

Zeevonken | Jaap Robben over zijn nieuwe boek Schemerleven mmv Pitou

2 november 2022 | 20:00 - 22:00

€15

Woensdag 2 november 20.00 uur is aanstormend talent Pitou in De Oostkerk samen met schrijver Jaap Robben. Psycholoog Hans Reynierse uit Middelburg gaat in gesprek met Robben over zijn nieuwste boek Schemerleven, een boek over familiegeheimen en verdrongen herinneringen. Pitou treedt op en zingt nieuwe nummers, waaronder het afgelopen vrijdag verschenen nummer Dancer.

Jaap Robben

Jaap Robben (1984) schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder. Hij veroverde met zijn romandebuut Birk boekhandel, lezer en recensent. Inmiddels verschijnen zijn boeken in vijftien talen. Zijn werk werd veelvuldig bekroond, zijn romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in vijftien talen.

Schemerleven

Na het plotse overlijden van haar haar man Louis komt de 82-jarige Frieda Tendeloo in een verzorgingshuis terecht. Ineens is ze weer alleen na ’n huwelijk van meer dan een halve eeuw. Maar in plaats van rouw om Louis dringt zich een verzwegen verdriet aan haar op.
In 1963 vriest de Waal voor het laatst dicht. Frieda Tendeloo en Otto Drehmann ontmoeten elkaar in het ijspaleis dat de rivier is geworden. Ze geven zich over aan hun verliefdheid, hoewel Otto al getrouwd is. Frieda raakt in verwachting van een kindje dat ze uiteindelijk nooit zien. Maar dat wel altijd in haar gedachten is gebleven.

Hoewel de omstandigheden Frieda dwongen om te zwijgen en te vergeten, lijkt nu de tijd gekomen om te praten en te gaan zoeken. En om haast te maken, voordat het kindje voorgoed samen met haar verdwijnt.

Pitou

Pitou is gevormd door klassieke muziek en wereldmuziek, twee stijlen waaruit ze haar eigen sound ontwikkelde met prachtige teksten. Guy Garvey, frontman van Elbow merkte daar over op:” It’s not just an extraordinary vocal performance, it’s the details in the lyrics. This has come from somewhere very instinctual. It’s really stunning”.

Met haar band tourde ze door Europa en Engeland en is een graag geziene gast op festivals Pukkelpop, Rock Werchter, Best Keep Secret en Into the Great Wide Open. Haar veelzijdigheid blijkt dat ze optreedt in zowel Paradiso, Ancienne Belgique L’Olympia als in het Concertgebouw. En nu treedt ze op in de Oostkerk waarbij haar muziek en teksten wonderlijk mooi aansluiten op het literaire werk van Jaap Robben.

2 november 2022
€15