VANAVOND BRANDT WIT LICHT IN DE KOEPEL

Woensdag 2 november brandt ’s avonds het licht in de lantaarn van de Oostkerk in Middelburg. Door dit licht te laten branden, staat SVRZ ’t Gasthuis stil bij allen die haar dit jaar zijn ontvallen. Een mooi moment van herdenking.

Wie woont en werkt in de ouderenzorg, wordt regelmatig geconfronteerd met afscheid en verlies. Bewoners verliezen hun medebewoners; medewerkers en vrijwilligers de mensen voor wie ze hebben gezorgd. Ook al maken we het vaak mee, afscheid nemen brengt altijd emoties met zich mee. Elk afscheid krijgt zijn eigen aandacht. En een keer per jaar staat SVRZ ’t Gasthuis stil bij allen die ons ontvallen zijn. We vinden het heel belangrijk om dit elk jaar te doen.

Nieuwe manier van herdenken

Dat stilstaan doet SVRZ ’t Gasthuis dit jaar op een nieuwe manier. Dat gebeurt door op woensdagavond 2 november het licht van de Oostkerk te laten branden. In de kleur wit, als symbool van het licht zelf. Ter nagedachtenis aan allen die ons ontvallen zijn.

Bewoners zijn hierover geïnformeerd via de eigen nieuwsbrief. Nabestaanden van overleden cliënten hebben hierover een brief ontvangen.