Rondleidingen

Volg een rondleiding!

Benieuwd naar de koepel, het magnifieke uitzicht over Walcheren en de geschiedenis van dit unieke monument? Volg een rondleiding!

• De Oostkerk is geopend van woensdag t/m zaterdag van 5 juni tot en met 3 november 2019
  • De entree voor de begane grond is gratis (al is uw vrijwillige bijdrage méér dan welkom! )
  • De rondleidingen zijn  om 11.30 uur, 13.15 uur, 14.30 uur en 15.45 uur. En elke eerste zondag van de maand om 14.30 uur en 15.45 uur.
  • Duur: ca. 60 minuten, onder leiding van een gids.
  • Prijs: € 4 p.p. (volwassenen) en € 2 p.p. (6+ tot 12 jaar)Kinderen beneden de 6 jaar hebben geen toegang tot de koepel.
  • Maximaal 10 personen. Deelname op eigen risico. Let op: het bereiken van de top vraagt wel enig klimwerk!

U kunt ook een rondleiding buitenom de openingstijden boeken voor groepen van 8 tot 10 personen. Informeer naar de mogelijkheden via info@deoostkerk.nl

ENGLISH

Would you like to see the dome and have a magnificent view of Walcheren? Take the tour!

• You can take a tour from Wednesday to Saturday at 11.30 am, 1.15 pm, 2.30 pm, and 3.45 pm, as well as on the first Sunday of each month at 2.30 pm and 3.45 pm.
  • Duration: 60 minutes, led by a guide.
  • Fee: € 4 for adults and € 2 for children aged 6 -12.
  • Maximum of 10 persons. Take part at your own risk. Children under 6 are not allowed access to the dome.

You can also book a private guided tour outside of opening times for groups from 8 to 10 persons. Please contact  info@deoostkerk.nl for more information.

De Oostkerk toen…

In 1667 opende deze koepelkerk haar deuren voor de protestante gelovigen van Middelburg. Dit iconische Rijksmonument werd precies 350 jaar lang als kerk gebruikt. De kerkbanken rondom, het imponerende orgel en de bijzondere lantaarn in de top – alles ademt nog de sfeer van toen.

ENGLISH

THE OOSTKERK AS IT USED TO BE..
This domed church opened its doors in 1667 for the Protestants of Middelburg. This iconic national monument was used as a church for exactly 350 years. The curved pews against the walls, the impressive organ and the characteristic roof lantern – the whole  atmosphere takes you back to the past.

En nu!

De Oostkerk in Middelburg is weer open!  We zijn hét cultureel podium van de stad met concerten, lezingen, tentoonstellingen en presentaties. Nieuwsgierig naar dit  imposante cultureel erfgoed? Kom op bezoek en beleef de rijke geschiedenis van  de gouden eeuw tot nu.  Onze gidsen vertellen u er graag meer over.

Bekijk hier de folder! (download in Dutch/English)

…AND AS IT IS NOW!

The Oostkerk in Middelburg has reopened!  It is the main cultural centre of the city, with a programme of concerts, lectures, exhibitions, and presentations. Would you like to know more about this impressive cultural heritage site? Visit us and experience the rich cultural history of the Golden Age up to the present day. Our guides are happy to tell you more.

En nu!

Bekijk hier de folder! (download in Dutch/English)

…AND AS IT IS NOW!