Concert Nederlandse Bachvereniging bij overdracht Oostkerk

Op zaterdag 24 november 2018 gaat de Oostkerk in Middelburg over in het beheer van de Stichting Monumenten Bezit – een bijzondere en feestelijke gebeurtenis die luister wordt bijgezet door de Nederlandse Bachvereniging. Artistiek leider Shunske Sato heeft voor deze gelegenheid een speciaal programma samengesteld met twee kwartetten en triosonates van Johann Joachim Quantz, Nicola Porpora, Carl Philipp Emanuel Bach en Antonio Vivaldi. Het concert wordt afgesloten met Sonata sopra il Soggetto Reale uit Johann Sebastian Bachs Musikalisches Opfer, eenzelfde soort werk als het alom bekende Kunst der Fuge.

De Nederlands Bachvereniging werd opgericht in 1921 om Bachs Matthäus-Passion uit te voeren in de Grote Kerk in Naarden, als tegenhanger van Willem Mengelbergs uitvoeringen in het Amsterdamse Concertgebouw. Door de jaren heen groeiden ze uit tot een toonaangevend ensemble met een flexibele kern. Nog steeds voeren ze jaarlijks de Matthäus-Passion uit en geven ze per seizoen zo’n zeventig concerten in binnen- en buitenland.

Geen reactie's