world press photo tentoonstelling te zien in de oostkerk vanaf 20 augustus reserveer tijdig!

World Press Photo in Middelburg: 20 augustus tot en met 19 september 2021

De tentoonstelling verbindt de wereld met verhalen die ertoe doen. Het laat confronterende en ontroerende foto’s van de belangrijkste en meest nieuwswaardige verhalen van het jaar zien in de categorieën Nieuws, Portretten, Sport, Natuur en Milieu. Dit jaar is de tentoonstelling een week langer dan verleden jaar te zien om scholen de mogelijkheid te bieden de World Press Photo te bezoeken. De tentoonstelling is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur en voor het onderwijs wordt een extra mogelijkheid geboden de tentoonstelling onder begeleiding van speciaal daarvoor getrainde gidsen te bezoeken tussen 09.00 en 11.00 uur. Ook in de avonduren kunnen groepen of bedrijven de tentoonstelling bezoeken onder leiding van een gids. Daarbij bestaat ook de mogelijkheid voor het nuttigen van een drankje en een hapje. Voor meer informatie: info@deoostkerk.nl.

De opening is vrijdag 20 augustus 17.00uur en wordt verricht door de cabaretier Freek de Jonge.

Herny Lenayasa, a Samburu man and chief of the settlement of Archers Post tries to scare away a massive swarm of locust ravaging an area next to Archers Post, Samburu County, Kenya on April 24, 2020. A locust plague fueled by unpredictable weather patterns up to 20 times larger than a wave two months earlier is threatening to devastate parts of East Africa. Locust has made already a devastating appearance in Kenya, two months after voracious swarms -some billions strong- ravaged big areas of land and just as the coronavirus outbreak has begun to disrupt livelihoods. In spite of coronavirus-related travel restrictions, international experts are in place to support efforts to eradicate the pest with measures including ground and aerial spraying. The Covid-19 pandemic has competed for funding, hampered movement and delayed the import of some inputs, including insecticides and pesticides. The UN Food and Agriculture Organisation (FAO) has called the locust outbreak, caused in part by climate change, “an unprecedented threat” to food security and livelihoods. Its officials have called this new wave some 20 times the size of the first. Photo: Luis Tato for The Washington Post

Corona

De tentoonstelling is een doorstroom locatie waar wordt gewerkt met een tijdslot. Ieder kwartier kunnen 13 mensen worden toegelaten. De dan geldende corona-maatregelen worden in acht genomen.

U kunt nu reeds reserveren vo0r een bezoek aan de tentoonstelling.