Oostkerk BLIJFT KLEUREN OP VERZOEK

Iedereen kan het licht laten branden in de koepel van De Oostkerk in elke gewenste kleur ter nagedachtenis aan een dierbare. Verzoeken daartoe kunnen worden ingediend via licht@deoostkerk.nl. Er is veel belangstelling voor en er zijn al verzoeken geplaatst voor volgend jaar. Dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuur Fonds Zeeland (Pareltjes van Zeeland) kan het project ook worden voortgezet. Er wordt een bescheiden vergoeding gevraagd voor de energiekosten, namelijk 10 euro per uur en ieder volgend uur 5 euro. Momenteel brandt het licht van 21.00 tot 24.00 uur.

Al ruim 350 jaar is De Oostkerk met haar lantaarn een vertrouwd en iconisch beeld in de skyline van Middelburg. De Oostkerk fungeerde letterlijk als baken aan het einde van het lange havenkanaal, waarop de thuis varende schepen uit de Oost en de West zich konden richten. De Oostkerk wil in deze moeilijke tijden een baken van licht zijn.

Hier staat de kleur en de dag aangegeven en ter nagedachtenis aan wie het licht brandt.

Foto: Gert Eggebeen

april 2021

• voor ROB POUWELSE
  • voor ARIEA VAN RIJN
  • voor OPA HANS
  • voor onze SPIN
  • voor SIMON STORM
  • voor INGE NIEUWKAMP-TEUNISSEN
  • voor MARJOLEIN VAN WAMELEN
  • voor JAN PFAUTH
  • voor WILLY HEIJLEN
  • voor CONNIE VAAL
  • voor ELISE
  • voor LEON ALAIN DOL
  • VOOR JULIAN DE VLIEGER
  • voor OMA TINEKE en voor DON.
  • voor PETER, TIRZA en ARNOUD
  • voor MARJA