OOSTKERK ZOEKT VRIJWILLIGERS voor rondleidingen

Prachtige monumenten zoals de Oostkerk moeten zo ruim mogelijk opengesteld kunnen worden, Daar zijn veel vrijwilligers voor nodig om de bezoekers te ontvangen en rond te leiden. Er is veel te vertellen over de geschiedenis, de architectuur en over de recente verduurzaming van de Oostkerk. Fascinerend zijn de verhalen over de graven en de mensen die in de Oostkerk zijn begraven. En er si veel te vertellen over dominee Bernardus Smytegelt die jarenlang in de Oostkerk heeft gepreekt en een van de eersten was die zich uitsprak tegen de slavernij handel. Hoogtepunt is letterlijk het prachtige panorama uitzicht over Middelburg en Walcheren vanaf het balkon van de Lantaarn op 43 meter hoogte.

Lijkt dit je iets en ben je minimaal twee dagdelen van drie uur per maand beschikbaar, stuur dan even een mail naar info@deoostkerk.nl . We zien uit naar je aanmelding