Zeevonken | Miriam Toews

De geliefde Canadese auteur Miriam Toews, bekend van bestsellers als Wat ze zeiden en Niemand zoals ik, is op donderdag 30 november te gast in programma Zeevonken, het literaire programma van de Oostkerk in samenwerking met Boekhandel de Drukkerij. Haar nieuwste boek Nachtgevechten, uitgegeven door Uitgeverij Cossee ligt vanaf oktober in de boekhandel. 

 

Zeevonken met Miriam Toews

Donderdag 30 november 20.00 tot 22.00 uur

Entree 10,00 - Vrienden van de Oostkerk 7,50

Engels gesproken

 

Praktische informatie
30 november 2023 | 20:00 - 20:00
Oostkerkplein 1, 4331 TL Middelburg
Koop tickets

Miriam Toews

Miriam Toews (Steinbach, 1964) werd geboren in een mennonitische gemeenschap in Manitoba, in Canada. Op haar achttiende liet ze de geloofsgemeenschap achter zich en ging filmwetenschap studeren aan de universiteit van Manitoba en journalistiek aan de universiteit van King’s College in Halifax. Ze is auteur van acht romans en heeft talloze literaire prijzen gewonnen. Haar roman Wat ze zeiden stond maandenlang op de bestsellerlijst. De verfilming door Sarah Polley onder de titel Women Talking won dit jaar de Oscar voor Best bewerkte scenario. Haar nieuwste boek Nachtgevechten is een ontroerende liefdesbrief aan moeders en grootmoeders, en aan alle vrouwen die nog steeds vechten om hun leven te leiden zoals zij dat willen.  

 

Foto: © Ken Gigliotti, Winnipeg Free Press.

Miriam Toews

Interview door Elte Rauch

Elte Rauch is schrijver en oprichter van uitgeverij HetMoet. Ze groeide op in Zeeuws-Vlaanderen en vertrok op haar achttiende naar Engeland. Aan de University of Bristol behaalde ze haar master Filosofie en Sociale wetenschappen. Ze studeerde Theologie aan de Universiteit van Utrecht en werkte achtereenvolgens bij de ggz, als literair assistent van Huub Oosterhuis en als programmeur voor literaire en culturele podia. Elte woont op een boot, afwisselend tussen Nederland en Engeland. Haar fictie debuut ‘Een vrouw met mooie borsten - het dagboek van Veere Wachter - verscheen in mei 2023 bij uitgeverij Cossee.

foto: Bianca Sistermans

elte