Zeevonken | Miriam Toews GECANCELD - wel te zien in CINECITY

Op donderdag 30 november brengt de Canadese schrijfster Miriam Toews een bezoek aan Vlissingen ter promotie van haar nieuwe roman Nachtgevechten (Fight Night). Film by the Sea organiseert die dag in samenwerking met de ZB Bibliotheek van Zeeland en boekhandel ’t Spui een speciale vertoning van de verfilming van All My Puny Sorrows (Niemand zoals ik). De voorstelling wordt gevolgd door een nagesprek en een signeersessie.

 

Praktische informatie
30 november 2023 | 20:00 - 20:00
Oostkerkplein 1, 4331 TL Middelburg

Miriam Toews

Miriam Toews (Steinbach, 1964) werd geboren in een mennonitische gemeenschap in Manitoba, in Canada. Op haar achttiende liet ze de geloofsgemeenschap achter zich en ging filmwetenschap studeren aan de universiteit van Manitoba en journalistiek aan de universiteit van King’s College in Halifax. Ze is auteur van acht romans en heeft talloze literaire prijzen gewonnen. Haar roman Wat ze zeiden stond maandenlang op de bestsellerlijst. De verfilming door Sarah Polley onder de titel Women Talking won dit jaar de Oscar voor Best bewerkte scenario. Haar nieuwste boek Nachtgevechten is een ontroerende liefdesbrief aan moeders en grootmoeders, en aan alle vrouwen die nog steeds vechten om hun leven te leiden zoals zij dat willen.  

 

Foto: © Ken Gigliotti, Winnipeg Free Press.

Miriam Toews

Over de film

Yoli en Elf zijn twee zussen die opgroeiden in een mennonietengezin in Winnipeg en op volwassen leeftijd hun strikt religieuze leven achter zich lieten. De voortdurend twijfelende Yoli is een schrijfster met een writer’s block, die op het punt staat te scheiden. Elf is een beroemde concertpianiste, die al jaren aan depressies lijdt en geobsedeerd is door zelfmoordgedachten. Wanneer Elf in het ziekenhuis belandt na een nieuwe poging zichzelf van het leven te beroven, keert Yoli terug naar huis in Winnipeg. Daar wordt ze gedwongen de situatie van haar zus onder ogen te zien, evenals het onverwerkte familietrauma waar geen van beiden raad mee weet. Het leidt tot gesprekken, die ondanks de zware onderwerpen bij vlagen verrassend lichtvoetig zijn.

miriamtoews