McklinFotografie

Antifoon

Antifoon is een neoklassieke muziekbeleving met een hedendaagse elektronische twist, waarvan het eerste concert op 20 mei 2023 plaatsvond in de Grote Kerk in Dordrecht. Een locatie die perfect samensmelt met de aanleiding voor het project: de ontdekking van een pagina uit een antifonarium, een bundel met 800 jaar oude Gregoriaanse gezangen.

Deze muziek heeft ooit geklonken in de Grote Kerk, maar is vier eeuwen in de vergetelheid geraakt. Voor de initiatiefnemers van het concert Bas van Nienes (singer-songwriter, producer) en Arjan de Wit (componist, producer) wekte het nieuwsgierigheid naar hoe deze serene gezangen vroeger hebben geklonken en hoe het inspiratie kan zijn voor het creëren van hedendaagse muziek.

foto: McklinFotografie

Praktische informatie
24 februari 2024 | 20:00 - 21:30
Oostkerkplein 1, 4331 TL Middelburg
Koop tickets

Bas van Nienes

In 2011 begon Bas van Nienes met het project Mensenkinderen en bracht in de winter van 2012 het album Het land dat ooit vol eerbied zong uit. De inspiratie voor dit album haalde hij uit oude gedichten en hersenspinsels. Dit sloeg aan bij het publiek en op 1 september 2011 tekende Mensenkinderen bij het platenlabel Volkoren. Mensenkinderen werd nog geen week later door 3voor12 uitgeroepen tot Hollands Nieuwe. Op 26 februari 2012 werd het eerste album Het land dat ooit vol eerbied zong op cd uitgebracht. De cd-release verliep gelijktijdig met die van een andere band van het platenlabel, genaamd ME.

bas

Arjan de Wit

Hij maakt muziek voor en met filmmakers, kunstenaars, ensembles en makers in de breedste zin van het woord. Door de jaren heen heeft hij een uitgebreide vaardigheden ontwikkeld op het gebied van schrijven, arrangeren, opnemen, produceren en mixen van muziek.

Hij heeft muziekproductie gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar hij afstudeerde met een Master of Music, European Media Master en een Bachelor of Music with Honours in composition.

studio

Kom alvast in de stemming

Close