De Oostkerk

De Oostkerk is een indrukwekkende, achthoekige koepelkerk in Middelburg, gebouwd in de bloeiperiode van de Gouden Eeuw. Tussen 1646 tot 1667 verrees dit majestueuze bouwwerk, gebouwd in Classicistisch-Barokke stijl. Met name de ornamenten aan de buitenkant staan bol van Renaissance-symboliek – opmerkelijk voor een kerk die speciaal is gebouwd voor de protestantse eredienst. De rijke versieringen zijn ook aangebracht om uiting te geven aan het zelfbewustzijn van de machtige handelsstad Middelburg – na Amsterdam in de tijd de belangrijkste VOC-stad.  

 

De Oostkerk is zo bijzonder omdat die al die tijd nagenoeg intact is gebleven. Dit in tegenstelling tot vele andere monumentale gebouwen in de binnenstad van Middelburg, die vooral tijdens de Tweede Wereldoorlog verloren zijn gegaan. De Oostkerk behoort tot de top-100 van Rijksmonumenten in ons land.  

Praktische informatie
Oostkerkplein 1, 4331 TL Middelburg
Bekijk op de kaart
Oostkerk

Stichting de Oostkerk

De Stichting heeft ten doel het organiseren van culturele en maatschappelijke activiteiten in de Oostkerk te Middelburg, waarbij cultureel erfgoed zich verbindt met actuele zaken en hedendaagse kunstuitingen, alsmede het creëren van een breed draagvlak voor het bijzondere cultuurmonument en het aantrekken van bezoekers binnen en buiten de regio en voorts al hetgeen in de ruimste zin met één en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe bevorderlijk kan zijn.

Organisatie

LeoH
Directeur
Leo Hannewijk
Joy
PR & Website
Joy Droogsma
Jolanda
Voorzitter
Jolanda van Koeveringe-Dekker
Katrherin
RVT
Kathrin Ginsberg
Eric
RVT
Eric Loontjens
Jan Versteeg
RVT
Jan Versteeg
Eppo
RVT
Eppo van Nispen tot Sevenaer
Bert Kole
RVT
Bert Kole

STATUTAIR

Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 73239763
RSIN nummer: 859416410
De stichting is opgericht op 1 december 2018.
Gevestigd te Middelburg, Correspondentieadres: Poelendaeleweg 18, 4335 HR

 

De Oostkerk heeft een ANBI-status voor culturele organisaties.

ANBI DOCUMENT

JAARVERSLAG

 

Vrijwilligers

Zonder onze vrijwilligers zou de Oostkerk niet kunnen blijven bestaan. Momenteel zijn er ongeveer 40 vrijwilligers actief in de Oostkerk. Zij zorgen ervoor dat u kunt genieten van een drankje tijdens een concert, maar ook het controleren van de kaartjes, aanwezigheid tijdens openingstijden van de Oostkerk enzovoort.

Wij zijn erg dankbaar dat deze vrijwilligers zich inzetten. Ook vrijwilliger worden? Neem dan contact met ons op!

Vrijwilliger worden

verhuurKl

Samenwerkingen

zcz
De Zeeuwse concertzaal
Meer info
ckv
De Grote Kerk Veere
Meer info
drvkkery
De Drvkkery
Meer info