Hans Theessink

Hans Theessink en Big Daddy Wilson

Hans Theessink is al vele jaren ons grootste muzikale geheim – Nederlands grootste bluesman, al jaren residerend in Wenen, beroemd over de hele wereld.Met meer dan 8000 concerten en 30 albums op de teller is  Hans Theessink niet minder dan een instituut binnen de blues en roots. Zijn stem klinkt als een bel en zijn gitaarstel herken je uit de duizend. De legendarische Bo Diddley noemde hem ooit “one helluva guitarplayer”.  Daarnaast is hij ook een teamspeler – hij wordt bijna nog beter als hij met anderen kan samenspelen. Vooral met de Amerikaanse bluesman Big Daddy Wilson met wie hij onlangs zijn nieuwste album Pay Day opnam en lovende recensies kreeg. Op het album hoor je meteen dat de twee een klick hebben – de stemmen voegen zich mooi met elkaar, ze spelen prachtig samen, en aan alles kun je merken dat ze met enorm veel plezier samen muziek maken. Samen geven ze nu een concert geven in De Oostkerk, waarvoor de verwachtingen hooggespannen zijn.   De Amerikaanse singer-songwriter Big Daddy Wilson trekt al meer dan 25 jaar de wereld rond om zijn liefde voor de blues te delen. Hij bracht 12 albums uit en staat gekend om zijn spetterende liveshows.

Praktische informatie
26 maart 2023 | 15:30 - 17:00
Oostkerkplein 1, 4331 TL Middelburg
Koop tickets

Kom alvast in de stemming

Close

Hans Theessink

Hans Theessink is een in Enschede geboren blues- en rootszanger. In de jaren 60 van de vorige eeuw werd Hans gegrepen door de blues en met name door Bo Diddley. Hans noemde hem “One helluva guitarplayer”. In de jaren 60 trad Hans Theessink veelvuldig op met een aantal streekgenoten in de Silly Skiffle Group. Veel optredens vonden in Duitsland plaats. In de jaren 70 verhuist Hans naar Denemarken, waar hij onderwijzer is. Na verloop van tijd zegt hij zijn baan op om professioneel muzikant te worden. In de jaren 80 verhuist Hans naar Oostenrijk, waar hij nog steeds woont. In die periode treedt Hans veel op in kleine clubs, maar ook op grote festivals onder andere in New Orleans en Chicago. Hij treedt op met artiesten als Taj Mahal, John Hammond, Luther Allison, Rory Block, The Dubliners en Terry Evans.

In 1988 raakt zijn muziek bekend bij een groter publiek, ook in Nederland door het uitbrengen van zijn album “Baby Wants To Boogie”. Op dit album werkt hij voor het eerst samen met John Sass, een Amerikaanse tuba-speler. In de jaren 80 en 90 en in het eerste decennium van deze eeuw volgt nog een aantal albums zoals Johnny and the Devil’ (1989), ‘Call Me’ (1993), ‘Live’ (1993), ‘Hard Road Blues’ (1994), ‘Crazy Moon’ (1995), ‘Journey On’ (1997), ‘Blue Grooves From Vienna’ (1998), ‘Lifeline’ (1998), ‘Songs from the Southland’ (2003) en ‘Bridges’ (2004). In 2008 verscheen een album met Terry Evans (overleden in januari 2018), genaamd “Visions”. Daarna volgt weer een reeks van albums zoals  “Delta Time” (ook met Terry Evans) in 2011 en het soloalbum “Wishing Well” in 2013.

 

Hans

Big Daddy Wilson

Big Daddy Wilson is een Amerikaanse elektrische en soulblueszanger en songwriter. De meeste van zijn solo-opnamen zijn uitgebracht door het Duitse platenlabel Ruf Records. Tot op heden is Wilson verschenen op meer dan een dozijn albums. Wilson woont al bijna dertig jaar in Duitsland.

De singer-songwriter uit Edenton, North Carolina, VS, reist al 25 jaar de wereld rond en deelde zijn liefde voor de blues met mensen over de hele wereld. In 2018 ging hij op jubileumtournee en imponeerde fans in heel Europa met een energieke podiumshow. Wilson heeft inmiddels 12 albums uitgebracht. Vorig jaar werd zijn album “Neckbone Stew” bekroond met de Duitse Record Critics’ Award.

Daddy wilson

Ben jij er bij?

Prijs: 17,50

Tickets