Jesper Lindell

Op 6 mei 2023 komt Jesper Lindell naar de Oostkerk.

2022 was al een volgeboekt jaar met een uitgebreide tournee door Scandinavië en Europa, naast nog meer sessies in de opnamestudio. Als we geluk hebben, zien we zelfs begin 2023 nog een album uitkomen. Jesper en zijn band hebben zeker geen gebrek aan liedjes, verlangen of inspiratie! Dat gaan ze nu overbrengen naar het publiek in de Oostkerk

Aanvang: 20.30

Deur open: 19.45

Tickets: 22,50 | Vrienden 20,00

Praktische informatie
6 mei 2023 | 20:30 - 22:00
Oostkerkplein 1, 4331 TL Middelburg
Koop tickets

Leo Hannewijk over Jesper

Een van mijn ‘old time favourite’ muziekgroepen is de legendarische Canadees/Amerikaanse groep The Band. Zij maakten voor het eerst naam in de tweede helft van de jaren zestig als begeleidingsgroep van Bob Dylan. Later werden ze zeer invloedrijke vertolkers van Americana. In hun muziek versmolt country met folk, blues en rock-‘n-roll.  

Zo’n band kom je tegenwoordig niet meer tegen. Hoewel?? Aangenaam verrast was ik toen ik onlangs de Zweedse band Jesper Lindell hoorde. Ik kende hem van zijn hit “Moving Slow” uit 2017 dat maar liefst 5 miljoen streams heeft behaald op Spotify. Daarna heb ik weinig van hem vernomen. Niet vreemd want in corona tijd onderging hij een niertransplantatie met een nier van zijn vader.

JEsper

Verleden jaar bracht hij gelukkig het nieuwe album “Twilights” uit, opgenomen in hun eigen studio in Brunnsvik, vlakbij de stad Ludvika in Zweden. Een steengoed album van een band met een eigen soulvol geluid maar waarop de invloed van The Band en ook wel van Van Morrsion goed hoorbaar is. En ook dat is niet vreemd want Amy Hel, dochter van de verleden jaar overleden drummer van The Band Levon Helm, zingt mee op het gelijknamige titelnummer “Twilight”. Dat is de enige cover op dit album, afkomstig van het album Islands dat The Band in 1977 uitbracht. Het is een prachtig eerbetoon aan The Band. Ook de Franse rockster Theo Lawrence en Klara Söderberg van het legendarische zuster- duo First Aid Kit, spelen mee op het album.    

Jesper

Verleden jaar had Jesper Lindell met zijn zes-koppige band een bijzonder succesvolle Europese tournee. Bij de start van zijn nieuwe Europese tournee treedt hij ook op in de Oostkerk. Wedden dat u na afloop van dit concert een groot fan bent van deze bescheiden Zweedse zanger/gitarist/ tekstschrijver en zijn band ?  Warm aanbevolen.  

Leo Hannewijk.

Kom alvast in de stemming

Close