Joost de Jonge

31 augustus t/m 15 september

Joost de Jonge is een bijzondere kunstenaar bekend staat als zeer ideologisch bewogen. De hoop op een betere, meer ideale wereld ligt ten grondslag aan zijn beeldend scheppen. Hij studeerde vrije schilderkunst aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en rondde zijn studie cum laude af (2002). De kleuren, die zo kenmerkend zijn voor zijn schilderkunst, zijn voor hem een poort naar spiritualiteit, een zoeken naar schoonheid door kleur.

Joost zijn inspiratie is literair en intuïtief van aard. Het werk vertelt door zijn vormen een eigen, beeldend verhaal. In zijn composities speelt het toeval een grote rol. Het toeval kan door het intuïtieve zoeken naar vormen op een vanzelfsprekende wijze een plek krijgen. Dit zoeken naar vormen op intuïtieve wijze is ook een zoeken naar leegte, een ruimte scheppen voor een zuiver beeldend spel. 

Praktische informatie
31 augustus 2024 | 11:00
15 september 2024 | 17:00
Oostkerkplein 1, 4331 TL Middelburg
Gratis

Over Joost

Joost de Jonge (Utrecht, 1975) is een kunstenaar die vele exposities op zijn naam heeft, zowel in het binnen- als buitenland. Al sinds zijn 14e verkoopt hij zijn schilderijen en werken op papier. Van de honderden inmiddels verkochte werken, zijn er een heel aantal in gerenommeerde internationale collecties te vinden, denk dan aan Los Angeles (Weithorn & Todd Piccus), New York (Robert C. Morgan/D. Nahas), Atlanta, Genève (Comtesse de Baconnière de Salverte Marmier), Milaan, Napels, Bonn, Londen, Madrid, Nice, Wenen, Graz, Rijeka (Stedelijk Museum), Brussel (ambassadeur USA), Utrecht (Centraal Museum) etc. 

Hij volgde studies aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en ’s Hertogenbosch, Facultat de Bellas Artes de St. Jordi (Barcelona UB) en studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Autonoom Schilderkunst BFA (With Honors) 2002. 

In 2008 begon Joost met het publiceren van catalogi over zijn werk. Dit mondde uit in samenwerkingen met de meest gerenommeerde dichters en kunsthistorici van de USA en Europa; ondermeer Richard Shiffff, Norman Dubie, Joy Harjo, Mary Ann Caws, John Fuller, Domenico De Chirico en vele anderen. Zijn meest recente uitgave verscheen bij Van Spijk: “Water on Water”.

Joost

JOOST DE JONGE : ORPHEUS ET AL

Close