Ladysmith Black Mambazo

Het wereldberoemde a-capellakoor van Paul Simons 'Graceland' is al ruim 50 jaar een van de succesvolste Zuid-Afrikaanse acts ooit. Ladysmith Black Mambazo verwarmt de harten van het publiek over de hele wereld met hun opzwepende vocale harmonieën, kenmerkende dansbewegingen en charmante grappen op het podium. Ze wonnen maar liefst vijf Grammys en begeleidden Nelson Mandela bij de uitreiking van zijn Nobelprijs voor de Vrede in Oslo in 1993.

KAARTVERKOOP START 11 APRIL om 10.00 uur

Praktische informatie
24 september 2024 | 20:00
Oostkerkplein 1, 4331 TL Middelburg
37,50 | vrienden 35,00
Koop tickets

Paul Simon & Black Mambazo

In de jaren 1970 vestigde Ladysmith Black Mambazo zich als de meest succesvolle zanggroep in Zuid-Afrika. Halverwege de jaren tachtig bezocht Paul Simon Zuid-Afrika en verwerkte hij de rijke harmonieën van de groep in het beroemde album Graceland (1986) - een mijlpaalopname die werd beschouwd als baanbrekend voor de introductie van wereldmuziek aan het grote publiek.

In de loop der jaren hebben de originele leden een aantal jongere leden verwelkomd. De nieuwere leden voorzien de groep van hun jeugdige energie. Hun prachtige en hartverwarmende harmonieën zijn onweerstaanbaar, uit duizenden herkenbaar en verspreiden een boodschap van vrede.

paulsimon

Ladysmith Black Mambazo

Ladysmith Black Mambazo werd opgericht door Joseph Shabala naar aanleiding van een droom die hij had over een in perfecte harmonie zingend koor. Binnen de kortste keren was hun reputatie in eigen land zo groot dat ze niet meer mee mochten doen moet talentenjachten, omdat ze altijd wonnen! Inmiddels is Joseph Shabala helaas overleden, maar hij heeft het stokje doorgegeven aan zijn vier zoons, die de boodschap van vrede, liefde en harmonie blijven verspreiden.

Met een diep respect voor zowel hun culturele als persoonlijke geschiedenis is Ladysmith Black Mambazo voortdurend in ontwikkeling met het oog op hun lange muzikale nalatenschap.

Ladysmith Black Mambazo 1

Kom alvast in de stemming

Close

Ben jij er bij?