Ernst Jansz 75

Een middag met Ernst Jansz is een unieke en ontroerende belevenis, niet in het minst door de fantastische muzikanten die hem begeleiden: Guus Paat op gitaren en Richard Wallenburg op bas. 

Na zijn hippieperiode met CCC Inc. en het succes van Doe Maar ging Ernst Jansz solo. Inmiddels heeft hij vijf Cd’s uitgebracht en evenzoveel boeken geschreven. In zijn muziek blijft hij een verteller van verhalen en schuwt hij ook de protestsong niet. Voor deze voorstelling verzamelde hij niet alleen zijn mooiste liedjes, samen met enkele van zijn Dylan-vertalingen (“Schitterend” schreef de Volkskrant), maar er gaan ook geruchten dat er ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag een nieuw boek en een nieuw album zullen verschijnen. Dus, wie weet… loop je met een mooi cadeau de deur uit.

“Op gelijke hoogte met Bob Dylan en Leonard Cohen” en “Overstijgt meermaals het werk van Lennaert Nijgh” schreef de pers over Ernst Jansz.

Praktische informatie
31 maart 2024 | 15:30 - 17:00
Oostkerkplein 1, 4331 TL Middelburg
€22.50 | Vriend €20.00
Koop tickets

Ernst Jansz

Ernst Jansz, een icoon in de Nederlandse popgeschiedenis, kennen we allemaal van Doe Maar. Hij produceerde na Doe Maar platen voor artiesten zoals Blue Murder, Boudewijn de Groot en Bram Vermeulen. Samen met de laatste twee toerde hij jarenlang door de lage landen. Naast zijn bijdragen aan diverse projecten bracht Jansz ook soloplaten uit, waaronder “De Overkant” en “Molenbeekstraat”.

In 2010 ontving hij een Edison nominatie voor zijn album “Dromen van Johanna”, waarop hij het werk van Bob Dylan in het Nederlands vertolkte, benadrukkend zijn kwaliteiten als singer-songwriter. In 2017 vierde hij zijn 50-jarig jubileum met de release van het album “De Neerkant” en een bijbehorend boek en theatertournee.

Dit jaar bracht hij maar liefst twee nieuwe albums uit: “Live in tijden van Corona” & “Chopin en andere stukken”. Tijdens zijn voorstelling waar hij zijn 75e verjaardag viert kun je luisteren naar enkele prachtige liedjes uit zijn uitgebreide repertoire. Het publiek kan tevens nieuw, nog niet eerder gehoord materiaal verwachten. 

Foto: Wop van Eis

Ernst

Kom alvast in de stemming

Close

Misschien vind je dit ook leuk!

Spinvis & Saartje | Neveldieren
22 juni 2024 | 20:30
muziekgeschiedenis van Middelburg | Gebroeders Antheunisse
14 april 2024 | 15:30
Alex Roeka - NACHTCAFÉ
25 februari 2024 | 15:30