Wijncabaret met proeverij

Op zondag 21 april is er een wijncabaret plus wijnproeverij in de prachtige cultuurkoepel van Middelburg. Samen met de Aimabele Schoften bekijk je wijn van meerdere kanten en daar hoort natuurlijk een goed glas wijn bij! Die wijn die komt natuurlijk van een Middelburgse wijnhandel 't Vliegendt Hert.

Dat de Aimabele Schoften over dit goddelijke vocht een muzikaal cabaret hebben gemaakt is niet zo verwonderlijk. Wat weten we eigenlijk over wijn? En wat valt er nog te leren? Frankrijk komt voorbij, het vinologisch basisland. Er valt een fles te winnen. Het publiek wordt uitgedaagd om zelf druiven te gaan stampen. Er zijn verhalen. Er is muziek. En goeie teksten.

Praktische informatie
21 april 2024 | 15:30
21 april 2024 | 17:30
Oostkerkplein 1, 4331 TL Middelburg
25,00 | vrienden 22,50
Koop tickets

Aimabele Schoften

De Aimabele Schoften zijn liefhebbers van het leven en daar hoort regelmatig een goed glas wijn bij. Dat zij over dit goddelijke vocht een muzikaal cabaret hebben gemaakt is dus niet zo verwonderlijk. Izak, Ferdinand en Marcel bekijken de wijn van meerdere kanten. Een ode wordt zo maar afgewisseld met een afkraker. Er komt een oom voorbij die op feestjes interessant doet over wijn. Wat moet je zeggen als je een glas aangeboden krijgt? Wanneer sla je de plank mis?

Er blijken ook een aantal lijntjes te lopen tussen wijn en vrouwen. Opmerkelijk. ‘Ik drink nooit meer dan genoeg voor me is’ is het motto van de Schoften. Het kan niet op.

wijn

Wijnproeverij

Bij binnenkomst krijgt u een apperative en in de pauze een glas wijn. Tijdens de voorstelling krijgt u vier wijnen te proeven. Deze worden aangeboden door wijnhandel 't Vliegendt Hert in Middelburg.

't Vliegendt Hert is gespecialiseerd in wijnen, bieren en gedistilleerd en heeft een groot assortiment. Ben van Velzen komt uit een slagersnest en was vijf jaar eigenaar van een kaas- en delicatessenwinkel. Niet snel daarna werd hij aangestoken door het wijnvirus. Hij schreef zich in voor een vinologenopleiding, volgde diverse wijn-spijscursussen en maakte wijnreizen over de hele wereld. Met zijn kennis en ervaring heeft hij vele jaren met plezier Wijnkoperij Van Leerzem gerund: een begrip in Middelburg en ver daar buiten.

logo