Zeevonken | Troost bij verlies en rouw met Luuc Smit en Mira Feticu

Verlies en rouw zijn dingen waar iedereen mee te maken heeft of krijgt, maar het valt niet altijd mee om hier uiting aan te geven of hiermee om te gaan. Luuc Smit en schrijfster Mira Feticu gaan hierover samen in gesprek in deze boeiende bijeenkomst.

Mira Feticu is schrijfster van Al mijn vaders en Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal. Verleden jaar verscheen haar artikel ''Rouwen doe je in je eentje, zeggen ze in het Nederlands'' in de Groene Amsterdammer. In 2022 overleed haar geliefde. Door de rituelen rond de dood in haar geboorteland Roemenië wordt de pijn gedeeld. Hoe gaat ze door, in Nederland, met haar wanhoop en paniek? Zie ook www.mirafeticu.nl

Luuc Smit is Hogeschool docent aan de University of AppliedSciences voor het vak psychotrauma en verliesverwerking. Daarnaast heeft hij een hulpverleningspraktijk voor trauma en verlies. Luuc Is schrijver van twee boeken Trauma en veerkracht en onlangs verscheen Rouw is liefde samen met prof. Manu Keirse. Dat boek is inmiddels aan de derde druk toe.

Zeevonken is het literaire programma van de Oostkerk n samenwerking met de Drukkerij. Er zijn boeken te koop en er wordt gesigneerd. Ook zijn er muzikale intermezzo’s.

Woensdag 3 april aanvang 20.00 uur tot 22.15 uur

Zaal open: 19.30 uur

Praktische informatie
3 april 2024 | 20:00 - 22:15
Oostkerkplein 1, 4331 TL Middelburg
12.50 | Vriend 10.00
Koop tickets

In samenwerking met Zeeuws Verlies

Zeeuws Verlies is in 2003 opgericht als Stichting Zeeuws Steunpunt voor Verlies en Rouw. Men kon toen maar moeilijk ondersteuning vinden in Zeeland bij een ingrijpend verlies, meestal overlijden. Zij hebben toen een heel laagdrempelig aanbod ontwikkeld om steun en informatie te bieden tijdens huisbezoeken. Dat doen ze nog steeds via het project ‘Steun bij Rouw’. 

Zeeuws Verlies geeft iedereen informatie, advies en steun bij een ingrijpend verlies. Dat kan na een overlijden zijn, bij een ernstige ziekte, verlies van een baan, echtscheiding en andere vormen van verlies. Zeeuws Verlies kent de beschikbare rouwzorg in Zeeland en kan hierover informatie geven. 

 

Zeeuws verlies